VERRASSENDE WINE&FOOD PAIRING

22 april 2024

Een nieuwe ontdekking:  MIUT, EL JABONERO, 2020  (La Buena Vida)

  • Zondag 11 februari 2024:  lunch in restaurant AURUM in Sint-Truiden. Miut, El Jabonero  met een iets gerijpte geitenkaas.  Top!
  • Zaterdag 15 februari 2024 :  diner van WIJNGILDE LEUVEN in ‘ SPAANS DAK’ in Oud-Heverlee. ‘Carabineros/zeevruchten/Courgette/ Sesam’  met Miut, El Jabonero.   Perfecte match!                         

Ter verduidelijking, dit was een uitzonderlijke week wat restaurantbezoeken betreft.

MIUT is het prestigeproject van de befaamde bodega Toro Albalá. Zij zijn vooral bekend voor hun top zoete wijnen op basis van Pedro Ximénez. Maar de Pedro Ximénez druif heeft veel meer in haar mars. Toro Albalá beschikt over de allerbeste terroirs van de appellatie Montilla-Moriles. Een aantal kleine percelen met vieilles vignes werden zo bewerkt dat er top witte, droge wijnen met eigen terroir expressie konden gemaakt worden. 2020 was de eerste millésime.  El Jabonero is gelegen in de Sierra de Montilla, tegen de helling van de Cerro Macho, een moeilijk toegankelijke helling met een typische ondergrond van antehojuela, een variant van de witte albariza met zanderige, losse structuur en meer poreus.

Perfect rijpe druiven worden manueel geoogst in kleine mandjes. 85% wordt vergist op eikenvaten en 15% op dolia (grote potten), gevolgd door 10 maanden rijping op gist. Kleine productie van 3990 flessen van 1 wijngaard.

Beetje oxidatief met  vleugje aroma van amandel, wat steenfruit, rijpe appel met frisse citrus impressies en verfrissende zuren. Volle body.  Lange afdronk.  Aparte wijn.

5 juni 2024

EEN VERRASSENDE WIJNSTORY UIT LA DOUCE FRANCE

22 april 2024

EERSTE ‘STIJLVOL IN GLABBEEK’

22 april 2024

VERGETEN DRUIVENRAS IN DE SPOTLIGHT

23 april 2024

MASTERCLASSES EN TASTINGS

22 april 2024

LOMMELSE SAHARA

22 april 2024

FOLON EN MAGRITTE IN BRUSSEL

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x